Lukrécia
13 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Két és féléves mélypontra zuhant a forint

2014.08.05. 14:43

Délután kettő körül gyengülni kezdett a forint, az euróval szembeni jegyzések egészen 315,8-ig szaladtak a reggeli 312,5 forintos szintről. A Portfolio szerint a feltörekvő piaci devizák mozgásával nem magyarázható a forint hirtelen gyengülése, így feltételezhető, hogy hazánkkal kapcsolatos fejleményekre reagáltak a befektetők.

  15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

  Piaci beszámolók szerint most az áll a mozgás mögött, hogy jelentősebb pozíciókkal rendelkező magyar államkötvény vásárlók próbálnak kiszállni. Ráadásul alacsony a forgalom, így ez felnagyítja azt a negatív hatást, amelyet a dollár euróval szembeni erősödése egyébként is kifejt a forintpiacra.

  A dollár erősödése is kedvezőtlenül hat az egész régió piaci vonzerejére és növeli azokat a félelmeket, hogy a múlt héten látott devizapiaci esések újra visszatérnek. Ennek jele, hogy a zloty 4,175-ig visszagyengült, de a török líra és a dél-afrikai rand is szenved ma.

  Régi mese

  A régió piaci vonzerejével meg az ország egyedi kockázatával már régóta csak egymást hülyíthetik azok a nagyokos pénzemberek. Erről a témáról speciel régóta mindent pontosan tudunk. Érdemes kívülről megtanulni, hogy egy nagy levegővel egyszerre el is tudjuk mondani esetleg egy érdeklődőbb társaságban. Tehát:

  Az Európában példátlan kétharmados többség számtalanszor győztes szabadságharcát támadják ilyenkor a kapitalizmust kitaláló volt kommunistákból, hárombetűs szervezetekből, balliberális spekulációkon hízó későn kelő brókerekekből és a magyarokat gyűlölő uniós diplomatákból álló hatalmasságok, hogy ne tudjunk növekedni, mert azt utálják.

  Konteó-nap az Indexen