Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Magyarországról is kivonul a Lukoil

2014.08.05. 10:18

A Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is - írja keddi cikkében a Világgazdaság. A Mol Nyrt. hétfőn jelentette be, hogy megállapodást írt alá az orosz Lukoillal a vállalat csehországi kiskereskedelmi hálózatának átvételéről. A Lukoil honlapján már az is szerepel, hogy az orosz társaság eladja a 19 benzinkútból álló szlovákiai és a 75 egységet számláló magyarországi hálózatát is, ez esetben a vevő a Norm Benzinkút Kft. - számol be róla a lap.

A Norm Benzinkutat egyrészt az IMFA Petroleum Kft. ellenőrzi, amelynek Fazakas Imre (a magyarországi Jukosz volt első embere) a tulajdonosa, másrészt a Benczúr 13. Kft., amely viszont a Közép-Amerikában lévő belizei székhelyű Normeston Ltd-é. A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője. A társaság 2003-ban jelent meg Magyarországon, növekedése részeként 2008-ban megvásárolta a Jet-kúthálózatot a Conocótól.

Részben romániai és bulgáriai finomítóiból érkezett áruval látta el a hazai piacot. Tavaly 75 töltőállomást üzemeltetett, de a cégbírósági adatok szerint 81 telephelye van - ez nem mind benzinkút. A Lukoil, szemben a hazai üzemanyag-kiskereskedők többségével, két, kisebb egység kivételével maga foglalkoztatta a töltőállomások dolgozóit - ismerteti az újság.

Ha már luk, legyen kövér

Helyezzük gyorsan kontextusba mindazt, amit a lukakról tudunk. A magyarságromboló nyílt és leplezetlen külhoni támadások korábbról valók, István király idején vették el a szkíta keresztény vallásunkat és emlékeinket. Milyen erők intézték, hogy az összes Árpád-házi királyunk külföldi nőt vegyen el? Nem nehéz kitalálni, mit jelképez a Luk a Lukoilban – a csapdát, melybe nemzetünk első uralkodóit belecsalogatták idegenszívű némberek, hogy megrontsák a magyarság összgenetikáját. Már csak az a kérdés, miért hazudják Árpád-háznak a Turul-házat, amikor egy Árpád nevű uralkodónk sem volt. A Lukoil pedig vonuljon, ahova akar!

Konteó-nap az Indexen