nonononononono

Kastélyt vett magának az MNB

2014.08.07. 11:56

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát – értesült a HVG.

A 3,2 hektáros, ősfás, védett parkban található, copf stílusú, a XIX. század elején épült, 2005-ben felújított, modernizált műemlék kastélyt nemrégiben nettó 680 millió forintért hirdette egy ingatlanközvetítő. Májusban írt az eladó magyarországi kastélyok egyik legdrágábbikáról az Urbanista is, a műemlékvédelem.hu ismertetőjét itt találja.

insa1
A kastélyszálló a Matolcsy György vezette jegybank saját üdülője lesz a HVG szerint.

Az ingatlan 2600 négyzetmétere beépített, összesen harminc szoba, húszméteres úszómedence, szauna, wellness- és fitneszterem, minigolfpálya tartozik hozzá.

A jegybank tulajdonjogát július 10-ei hatállyal jegyezte be a földhivatal, az eladó a budapesti Licska család ingatlancége volt. Licskáék 1994-ben szerezték meg a kastélyt a helyi agrárszövetkezettől, amely a téesz felszámolásakor vagyonmegosztás címén jutott hozzá.

Korábban az Index cikke nyomán nagy vihart kavartak a jegybank főképp kulturális tematikájú bevásárlásai, az MNB akkori közleménye szerint fontosnak érzik a társadalmi felelősségvállalást.