Magdolna, Léna
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Ráharaptak a hollandok a ropira

2014.08.14. 12:50

Kuvaitba, Kínába és az Egyesült Államokba is szállít az Intersnack Magyarország Kft. a győri gyárában, magyar búzából készült termékeket. A magyar malmi búza 1 százalékát, 12,5 ezer tonna gabonát vásárol, és dolgoz fel a pálcikák, perecek és krékerek készítéséhez több mint 1 milliárd forint értékben a Chio termékeket is gyártó cég. 

Megy a ropi

Több mint 8 ezer tonna ropi és perec gördül le idén az Intersnack győri gyárának sorairól, melyek Európa 22 országán kívül Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába és Dél-Koreába is eljutnak. A legnépszerűbb lisztes termék a Győrben kifejlesztett ropi, hivatalosabb nevén ízesített pálcika, ez a holland piacon nemrég vált igazi kedvenccé.

Az itt gyártott lisztes termékek 90 százaléka exportra megy, legfontosabb partnereik közé tartozik például Csehország, Ausztria és Svájc is. Ha valakit érdekel, hogy hol készülnek a Gold Fischli termékek, arra most megtudja a választ: itt.

Még több ropi

Az Intersnack Vállalatcsoport idei fejlesztésével 16 ezerről 19 ezer tonnára emelte a győri gyárának éves kapacitását, két új sóspálcika sütősor kezdte meg áprilisban a működését. „Az 1 milliárdos beruházásnak köszönhetően 30 új munkahelyet teremtett a cég, így már közel 400-an dolgoznak üzemünkben” – számolt be Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország ügyvezetője.