Örömhír: kaptunk pénzt az EU-tól

2014.08.18. 16:29

Az Európai Bizottság (EB) megindította az április 15. után benyújtott magyar fejlesztési számlák kifizetését – mondta Csepreghy Nándor. Bár az intézményrendszeri átalakítás brüsszeli vizsgálata még nem fejeződött be, de a jelek szerint az EB rövid időn belül elfogadhatja azt, így hamarosan aláírható lesz a partnerségi megállapodás, mondta a helyettes államtitkár.

Csepreghy Nándor megerősítette a Vs.hu értesülését, miszerint az elmúlt napokban összesen 25,8 milliárd forintnyi számlát egyenlített ki az EB. A helyettes államtitkár szerint „lényegében az a hír, hogy nincs hír”, mivel a kormány már korábban is leszögezte, hogy nem álltak le az utalások.

Az Európai Bizottság azt kérte, hogy amíg Brüsszelben ellenőrzik az új rendszert, addig Magyarország ne küldjön új számlákat, ezt azonban most feloldotta az EU bizottsága – mondta a helyettes államtitkár. Így elkezdődött az április 15. után benyújtott számlák kifizetése több operatív programban is. Az április 15. előtti számlákat egyébként fizette rendesen az EU, az azt követők viszont már kezdtek felhalmozódni a kormánynál.