A Sziget volt tulajdonosát büntette az MNB

2014.08.19. 11:57

Megbüntette 8 millió forintra többek közt a Sziget Fesztivál  2012-es tulajdonosát, az EST Media csoportot. Az MNB azt állapította meg, hogy a cégcsoport számviteli beszámolói nem voltak szabályosak, különösen a 2012. évi.

Pontosabban megállapították, hogy az EST Media „2011. évi és a 2012. évi – nemzetközi számviteli standardok szerint – konszolidált éves beszámolói, a 2012. I. féléves és a 2013. I. féléves jelentése, továbbá a 2013. I. és III. negyedéves jelentése tekintetében tárt fel számos hiányosságot és állapította meg, hogy azok nem felelnek meg teljes körűen a nemzetközi számviteli standardok előírásainak”.

Ezenfelül az MNB „különös súllyal értékelte azt a tényt, hogy a Kibocsátó olyan – a nemzetközi számviteli standardok alapján – leányvállalatoknak minősülő társaságokat nem konszolidált a 2012. évben, amelyek tevékenysége a Kibocsátó egy teljes szegmensét (úgynevezett event üzletágát, azaz a rendezvényszervezési tevékenységét) érintette”.

Az EST Media csoporttól azt mondták el az utóbbi problémáról, hogy miután eladták a Sziget Kft. döntő részét,  a 2012-es jelentésükben azért nem konszolidálták a céget, mert csak 2 százalékos tulajdonrészük maradt. Emellett pedig nem tartják jogosnak a bírságot és azt meg fogják támadni.