Egyelőre nem lesz brit beruházás a sármelléki repülőtéren

2014.08.29. 21:25

A sármelléki repülőteret felszámolják. Az eszközökre pályázatot írtak ki, a nyertes azonban nem fizette ki a vételár előlegét, ezért felbontották vele a szerződést, írja a Zaol.hu.

A hévízi és a zalavári önkormányzat területén fekvő repülőtért kiszolgálóépületeit és eszközeit jelenleg a Hévíz-Balaton Airport Kft. bérli és a repteret üzemelteti.

A felszámoló Vectigalis Zrt. szerint Linusz Imre, a vevő az előírt határidőig nem fizette meg a 800 millió forintos vételár előlegét, ezért várhatóan szeptember végére új pályázatot írnak ki.

A lap megkereste Linusz Imrét, aki csak a jövő héten kívánt válaszolni. A vesztese a pályázatnak Széles Gábor volt, az SGH Aviation Kft. képviselője.

A nyertes az MTI-nek a még július 14-én adott interjúban azt mondta: fejlesztési szándékkal vásárolja meg az általa képviselt, de egyelőre névtelenséget kérő brit befektetői csoport a sármelléki eszközöket. Annyit árult el, hogy a vásárlók a légiközlekedési üzletben járatos brit állampolgárok, akik több befektetői csoportot is képviselnek és jelentősnek tervezett sármelléki beruházásukhoz holdingot hoznak létre.

A repülőtér területe továbbra is Zalavár és Sármellék önkormányzatának birtokában van.

A repülőtér ingatlan- és eszközvagyonát két egykori üzemeltető, a Cape Clear Aviation Kft. (CCA) és az FB Airport Kft. (FB) felszámolása miatt kellett értékesítésre meghirdetni. A CCA birtokában az utasterminál, a rendőrségi épület és az üzemanyagtöltő, valamint a repülőtéri eszközök álltak, az FB kezében pedig a cargoépület volt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek