Erik, Alexandra
EUR 384,02 Ft
USD 365,19 Ft
9 °C
23 °C

Lehúzzák a rolót a balatoni kajáldák

2014.09.01. 08:53

Csaknem ötödével csökkent tíz év alatt a Balaton-parti vendéglők száma, ezen belül pedig a tíznél kevesebb embert foglalkoztató helyek száma is csökkenő tendenciát mutat – írja a Magyar Nemzet.

A lap által megkérdezett megyei kereskedelmi és iparkamarai vezetők és vendéglősök szerint azért kell egyre több helynek lehúznia a rolót, mert még egy nyereséges nyári szezon sem feltétlenül elég ahhoz, hogy egész évre megérje az üzlet a vállalkozásoknak. Azt is említették, hogy pénztárgépcserék költsége is sokakat arra ösztönöz, hogy elgondolkodjanak azon, hogy visszaadják-e az engedélyüket.

Az okok közt említették még azt, hogy sok és bonyolult lett a vállalkozásokra terhelt adminisztráció, de arról is beszéltek, hogy a turisták közül egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy étterembe menjenek. Idén a rossz idő mellett még az is nehezíti a balatoni éttermek dolgát, hogy úgy tűnik, még az átlagnál is rövidebb lesz a szezon: sokan ugyanis már augusztus 20. után bezárták az üzletüket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek