Januárban nyitnak Vajna pesti kaszinói

2014.09.02. 16:52

Az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a tárca a nemzeti fejlesztési miniszter egyetértésével az Andy Vajna tulajdonában lévő Las Vegas Casino Kft. kérésére módosította a cég kaszinó koncessziós szerződését, ami így csak jövő január 1-jétől érvényes, és 2025. január 1-ig tart.

A halasztást azzal indokolják, hogy itthon még nem áll rendelkezésre olyan munkaerő, aki kellő szakképzettséggel és játéktermi tapasztalattal rendelkezik, ezért a cég ezért speciális képzést indított annak a leendő 450 alkalmazottnak, akik januárra már készen állnak majd a munkára.

Nemrég még arról írtunk, hogy Vajna a Szerencsejáték Zrt. tulajdonában lévő Belvárosi Kaszinó Kft.-vel is tárgyalt a Tropicana kaszinó ügyében. Vajnának valószínűleg jól jönne a Tropicana, hiszen a kaszinó 2012-ben 2,8 milliárd, tavaly pedig 7,2 milliárd forint árbevételt termelt. A koncesszió halasztása pedig azért jön jól Vajnának, mert az eredeti megállapodás alapján szeptember 4-ig kellett volna megfizetni a koncessziós díj időarányos részét attól függetlenül, hogy kinyitottak volna a kaszinói. 

A közlemény szerint megkötött szerződések a korábbiaknál magasabb követelményeket támasztanak az üzemeltetőkkel szemben, így az állam azonnal megvonhatja a koncessziós jogot a nyertes ajánlattevőktől, amennyiben szabálytalanságot tapasztal.

A minisztérium a lehető legnagyobb nyilvánosságot biztosítja a kaszinószerződések megkötésénél, hiszen a szerződéseket bárki elérheti a kormany.hu oldalán.