Rogán: Február végéig pénzt kapnak a devizahitelesek

2014.09.04. 15:46

A bíróságok által tisztességtelennek ítélt egyoldalú kamatemeléseket és az árfolyamrés miatt visszajáró pénzt február végéig kaphatják meg az ügyfelek, mondta Rogán Antal az Echo TV műsorában a Portfolio.hu beszámolója szerint.

Jövő héten, a szerdától péntekig tartó kihelyezett frakciógyűlésen döntenek az elszámolási javaslat részleteiről. A bankok által tisztességtelenül beszedett összegek visszafizetésének határidejét firtató kérdésre Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy mindennel kalkuláltak, amikor a parlament júliusban törvényt alkotott, azzal is, hogy a bankok esetleg az alkotmánybírósághoz fordulnak.

"Arra számítok, hogy legkésőbb februárban meg fog történni a bankok elszámoltatása. Jogi ravaszkodással egy bank sem fog tudni kibújni az alól, hogy elszámoljon az ügyfelekkel" - tette hozzá. A szeptemberre várható elszámolási törvényben a parlament felhatalmazást ad a pénzügyi felügyeletnek (MNB-nek), hogy ezeket az elszámolásokat leellenőrizzék. Ha a tisztességtelenül beszedett pénz visszafizetése nem történik meg, akkor nagyon komoly büntetésre számíthatnak a bankok, mondta.