Eladó a Vámház körút 9.

2014.09.05. 14:08

Klapka György eladja híres üzlethelyiségeit a Vámház körút 9. alatt. A húsz éve működő üzlet többek közt puritán, de elképesztő hatékonyságú reklámjairól lett országosan ismert. Legalább 400 millió forintot kell felmutatnia minden érdeklődőnek, aki cserébe megkapja az üzlethelyiség tulajdonjogát – akár komplett berendezéssel – és a márkanevet. 

Klapka reklám
Nehéz elvéteni az üzenetet és elég figyelemfelkeltő a stílusa

Klapka elmondta: ha az új vevő továbbvinné az üzleteit, és igényli a tanácsait, akkor pár hónapig szívesen segít neki. A Vámház krt. 9.-ben Klapka jelenleg zálogházat, antikváriumot és aranykereskedést üzemeltet, az ezekben lévő, jelenleg mintegy félmilliárd forint értékű áru nem tartozik az eladó boltokhoz.

„87 évesen már nem akarok éjjel-nappal rohanni, mint egy bolond, ez egyszerűen nem megy tovább. Reménykedtem benne, hogy valamelyik gyerekem majd átveszi az üzletet, de nem akarják, megvan már a saját nyugodt életük" – mondta az Indexnek Klapka.  „Jó üzlet ez, és nem is azért adom, mert meg lennék szorulva. Ha valaki átveszi, még a finanszírozásban is tudok segíteni. Egyszerűen nem bírom már, 35 ember dolgozik itt, ez elég nagy vesződség, ami nekem már nem kell." 

Homlesz Klapka
Ez a reklámügynökség

Azért Klapka nem vonul vissza teljesen. „Megtartom a krosszpályát, a dióültetvényt, a reklámügynökséget, és csináltam most egy számítógépszervizt is. Négy vállalat is bőven elég gond lesz, ha még az unokáimmal is akarok foglalkozni" – mondta. „Előbb-utóbb ki kell szállnom ebből a buliból, nem lehet tovább úgy élnem, hogy mindennap reggel hattól este tízig dolgozom hétvégén is. Ilyen egyszerű."