Orbán vejének bátyja NAV-os vezető lett

2014.09.10. 11:49

Orbán Viktor vejének testvére, Tiborcz Péter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályát vezeti – írja az Átlátszó. Tiborcz Péter korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadójaként dolgozott, és igazgatósági tag volt a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc korábbi vállalkozásában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályán főosztályvezető lett dr. Tiborcz Péter Sándor – derül ki abból a 2014. augusztusi hivatalos táblázatból (vigyázat, Excel-formátum), amelyben a NAV vezetőit sorolják fel.

A NAV lehetővé tette az Átlátszónak, hogy betekintsen a dokumentumba, amiből kiderült, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a 39 éves testvére lett a NAV egyik magas beosztású vezetője.

Orbán Viktor és Tiborcz István 2013 decemberében
Orbán Viktor és Tiborcz István 2013 decemberében
Fotó: Miniszterelnökség / Facebook

A jogász végzettségű Tiborcz Péter 2008-ban fejezte be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet, 2006-tól 2010-ig a Fejér Megyei Közgyűlés környezeti és energiaügyekért felelős alelnöki posztját töltötte be, ő volt továbbá a Bicskei Önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának az elnöke. Tiborcz 2006-tól 2009-ig jogi munkatársként is dolgozott, előbb a Dr. Elek László ügyvédi irodánál, majd pedig a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél. A 39 éves Tiborcz Péter a kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója lett.