Baj lehet a Norbi-részvényekkel

2014.09.17. 16:31

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) szerint erősen aggályos és jogsértő, hogy a részvények egyik eladója, a cég igazgatósági elnöke olyan információk híresztelésébe kezdett a nyilvános értékesítési időszak alatt, melyekre még utalás sincs a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jóváhagyott részvényértékesítési tájékoztatójában – írja a Napi.hu.

A probléma azzal van, hogy nem egyértelmű, hogy Andre Agassi akkor most reklámarc vagy üzlettárs lesz a cégen belül. 
 

A részvényértékesítési tájékoztatón arról volt szó, hogy Agassi a cég reklámarca lesz. A nyilvános budapesti bemutatáson már üzlettársról szóltak a sajtón keresztül küldött részvényvásárlói csábítások. Ez a kijelentés mára csendben, a reklámarc "az üzletmenettől függően esetlegesen majd később beszálló üzleti partner"-ré módosult. Továbbá ellentétes információk hangzottak el arról, hogy ennek milyen költségei lennének.

Nem csak ezzel van viszont baj a TEBÉSZ szerint: az sem oké, hogy a cég jövőbeni működését alapvetően meghatározó védjegyekkel kapcsolatban konkrét számok ismertetése nélkül még az szerepelt, hogy e védjegyek "használatát, hasznosítását Schobert Ferenc Norbert védjegyjogosult a Társaság számára 2019. február 20-ig engedélyezte". 

A jegyzési időszak közepén azonban, egy zártkörű sajtóbeszélgetés után, a cégvezetőtől elhangzott nyilatkozatra hivatkozva, ettől teljesen eltérő információk jelentek meg: ott az hangzott el, hogy "a 13 védjegyet be fogjuk vinni térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen a cégbe. (...) Rendkívüli tájékoztatás erről nem lesz, de ezen a sajtótájékoztatón erre egyértelmű ígéret ez a kijelentés".

Frissítés: Schóbert cáfol

Scóberték szerint a TEBÉSZ közleménye valótlan állításokat tartalmaz a Norbi Update Lowcarb Nyrt. nyilvános részvény értékesítésével kapcsolatban, és alkalmas a befektetők megtévesztésére, ezért a kibocsátó és az értékesítő részvényesek visszautasítják az abban foglaltakat az alábbiak Andre Agassi marketing szerződést kötött a Társasággal, teljes összhangban a 2014. 08.21-e óta nyilvánosan elérhető, az MNB által jóváhagyott Összevont Tájékoztatóban, illetve annak 1. számú Kiegészítésében foglaltakkal. Andre Agassi nem tulajdonostársa az értékesítő részvényeseknek.

A védjegyek apportjával kapcsolatban a Tájékoztató 10.9.1. fejezete egyértelműen megfogalmazza: „Schóbert Ferenc Norbertnek a megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően szándékában áll, hogy a védjegyeket a Társaságba apportálja. Az apportálás szándékának kinyilvánításával Schóbert Norbert tervezi az apportálást, de nem tett kötelező érvényű nyilatkozatot arról, hogy azt végrehajtja.”