Luxusmedence-adót vezetne be a Jobbik

2014.10.09. 14:40

A Jobbik a 20 millió forint feletti úszómedencék különadójára vonatkozó javaslatot nyújtott be csütörtökön a parlamentnek – írja az MTI.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta:

a javaslat megegyezik azzal, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még 2005-ben, országgyűlési képviselőként indítványozott.

A jobbikos politikus - ahogy korábban Szijjártó Péter - az előterjesztésben azzal indokolt: Magyarországon több millió ember él a létminimum környékén, s a közember számára szinte elérhetetlen az a luxus, hogy több tízmilliós saját úszómedencéje legyen.

Novák Előd szerint nem ildomos megfeledkezni a korábbi, a közteherviselést kiszélesítő javaslatról, ugyanakkor annak benyújtását szimbolikusnak szánja és nincs kétsége a sorsa felől. Elmondta, a miniszter új házának medencéje saját korábbi javaslata szerint adóköteles lenne.

A Jobbik alelnöke egyúttal közölte: egy fém szélkakast adna át Szijjártó Péternek, ezzel jelezve, hogy "politikai szélkakasnak" tartja. Bírálta azt is, hogy a dunakeszi önkormányzat hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárásban írt ki pályázatot térfigyelő kamerarendszerre csaknem 25 millió forint értékben. Az ellenzéki politikus feltételezése szerint a kamerákat a miniszter házának környékére helyezhetik ki.