Előzetes letartóztatásban a Fortress-vezér

2014.10.15. 15:09

Szerda reggel döntött a bíróság Szabó-Forrai Zsolt előzetes letartóztatásáról, a Fortress nevű cég hétfőn őrizetbe vett vezére 30 napig biztosan a hűvösön marad – értesült az Index.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya üzletszerűen különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az 51 éves férfi ellen. Úgy tudjuk, a károsultak eközben folyamatosan próbálkoznak azzal, hogy visszakapják a befizetett pénzüket – sikertelenül. 

Előzetes letartóztatásban

A Fortress ügyéről részletesen beszámolt már az Index, lapunk tárta fel azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank által feljelentett cég vezetője korábban csalási ügyek miatt már volt büntetve. Cikkünk megjelenése után a rendőrség ki is ment egy olyan pincébe, ahol információnk szerint bizonyítékok lehettek. Néhány nap múlva őrizetbe vették a Fortress vezetőjét. 

Az egy dolog, hogy a Kulcsár-ügy óta nem volt ekkora értékű álbrókeres átverés Magyarországon, de a Fortress ügyét különlegessé teszi, hogy milyen primitív hazugságokkal operáltak a szervezői. A cég, mint minden pilótajáték, irreálisan magas hozamokat ígért rászedhető ügyfeleknek agresszív ügynökhálózatán keresztül, teljes tőkegarancia mellett. Valójában nem fektették semmibe a felszívott pénzt: egyszerűen az új befizetésekből fizették a hozamokat, már amíg elég gyorsan tudtak új pénzt behozni.

A legkülönbözőbb karakterek kapcsolódtak be a lehúzásba, korábbi bv.-főtiszt asszonyról és nagymenő bankos hitelügynökről is tudunk, akik saját vagyonukat is betették, de új embereket is behoztak. Még szeptemberben is jött új befizetés a piramisjátékba, de a nagy pénz – sok milliárd forint – egyszerűen eltűnt.   • Hírek
  • Bankszámla