János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar lány lett az ingyenpénzes meló reklámarca

2014.10.17. 11:07

Többek közt egy magyar lány történetével is reklámozza az Európai Bizottság az Első EURES-állásod programot, melyben akár többszázezer forintos támogatást kaphatnak külföldi munkát vállaló európai fiatalok. A lehetőségről az Index írt először, itt írtuk le részletesen a jelentkezési feltételeket.

A filmet a Menjek/Maradjak sorozat készítői forgatták, a program részvevői beszélnek benne éményeiről, külföldi tapasztalatairól.

A programra jelentkezőknek fel kell tölteniük az önéletrajzukat az adatbázisba, és böngészhetik az állások listáját – vagyis jelentkezniük kell a programra (lásd keretes írásunkat). Azokat, akiknek a profilja beleillik valamelyik cég által keresett körbe, meg is keresik, de a legtöbb embernek magának kell kikeresnie az őt érdeklő állásokat az adatbázisból.

Aki megpályázott egy állást, és behívják interjúra, kérhet támogatást az útiköltséghez, távolságtól függően 2-300 eurót. Ha felveszik, a költözéshez is kaphat pénzt, ez megint a célországtól függ, 600 (Bulgária) és 1200 euró (Dánia) között mozognak az összegek, tehát összesen akár 1500 eurót lehet igényelni, ha valaki messziről költözne Skandináviába.

Kulcsár Zita, a program egyik lebonyolítójaként működő GI Group képviselője elmondta: Magyarországról körülbelül 1100 ember jelentkezett az adatbázisukba, ez az összes EU-s jelentkezés 10 százaléka. Az elmúlt hat hónapban összesen 360 fiatalt helyeztek el, köztük nyolc magyart a GI Group, nyolcat más olasz képviseletek. Lehet, hogy más képviseletek is helyeztek el magyar jelentkezőket, erről azonban a GI Group nem tudott adatokat. (A többi képviselet listája itt elérhető.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!