Corvinus: Nem állunk végrehajtás alatt

2014.11.06. 16:55

Csütörtök délelőtt az Mfor.hu cikkére hivatkozva írtunk arról, hogy más intézmények mellett a Budapesti Corvinus Egyetemnek nő az adóssága, és végrehajtás alatt van. Cikkünk megjelenése után az egyetemtől megtudtuk, hogy az Mfor.hu cikkében lévő táblázatban felcserélték az adatokat, így az egyetem adóssága valójában 190 millióról 50-re csökkent augusztus és szeptember között. A számok a valóságban tehát nem növekvő, hanem csökkenő tendenciát mutatnak.

Az egyetem nem szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) végrehajtási eljárás alatt álló intézményekről vezetett listáján sem: valójában egy egészen más NAV-listán szerepel viszont, azon amelyiken a köztartozásmentes intézményeket gyűjtik.

Az egyetem közleménye szerint az elmúlt 10 hónapban a 2013 évi jelentős, milliárdos nagyságrendű tartozásait kiegyenlítette, pénzügyileg konszolidálódott, így a közeljövőben nem fenyegeti semmiféle végrehajtási, vagy egyéb, a gazdálkodásra visszavezethető szankció, intézkedés.

A szakmai és a felügyelő szervek véleménye szerint az Egyetem az elmúlt hónapokban kivételes szakértelemmel, professzionális és a hazai felsőoktatási intézmények előtt is követendő, példaértékű módon számolta fel adósságállományát és stabilizálta pénzügyi állapotát - írta az egyetem.