Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Ide orosz be nem teszi a lábát!

2014.11.06. 17:52

Megbírságoltak egy cseh hotelt Ostrava városában, amiért nem fogadott orosz turistákat. A tulajdonos a Krím félsziget márciusi megszállása után döntött úgy, hogy bojkottálja az orosz állampolgárokat – írja az MTI.

Az ukrán felmenőkkel is rendelkező Tomás Krcmárt, a Brioni Boutique hotel tulajdonosát a hatóságok a maximumra, 50 ezer koronára (mintegy 560 ezer forintra) bírságolták, amiért nem fogadott orosz turistákat, valamint 49 orosz sportolót el is küldött szállodájából.

Miután lépése vihart kavart a közösségi portálokon, Krcmár enyhített a szigoron, és befogadta azokat az oroszokat, akik azt mondták, hogy nem támogatják a Krím bekebelezését. Ezzel együtt a szálloda vendégeinek mintegy 10-15 százalékát veszítette el.

A cseh kereskedelmi felügyelet szerint Krcmár botrányosan megszegte a cseh törvényeket, amikor hátrányosan megkülönböztette egy ország állampolgárait.

A statisztikák szerint mintegy 282 ezer orosz turista látogatott Csehországba 2014 első felében, ami 7 százalékos visszaesést jelent a 2013 második feléhez képest.