Gyárfás
18 °C
35 °C

Orbán Viktor: Csak egy tüske volt a köröm alatt

2014.11.06. 18:02 Módosítva: 2014.11.06. 21:14

Minden kérdésben megegyezésre jutott a magyar és a bajor kormány az MKB Bank Zrt. (MKB) magyar állami felvásárlása ügyében – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök és Horst Seehofer bajor kormányfő csütörtökön Münchenben négyszemközti megbeszélésük után.

A két miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor kiemelte, hogy rendkívül erősek a bajor-magyar gazdasági kapcsolatok és minden feltétel adott a bajor tőke magyarországi jelenlétének növelésére.

„Csak egy tüske volt a köröm alatt”, az MKB, amelynek ügyében „sikerült dűlőre jutnunk, erőteljes és tisztességes tárgyalás végeztével mindkét félnek elfogadható megoldás született” – mondta a kormányfő az MTI helyszíni tudósítása szerint.

Horst Seehofer kiemelte, hogy az MKB értékesítése a magyar állam számára „mindkét félnek kielégítő módon” megtörtént. A bajor miniszterelnök hangsúlyozta, hogy hagyományosan jók a bajor-német kapcsolatok, és hogy a magyarországi német befektetések 40 százaléka Bajorországból érkezik, és több mint kétezer bajor cég tevékenykedik Magyarországon.