Auguszta
-4 °C
2 °C

Az Est Média eladta média üzletágát

2014.11.10. 21:30

Megszűnt az Est Media Nyrt. média üzletága Magyarországon, Bulgáriában és Romániában, miután a társaság értékesítette társasági részesedéseit, írja az MTI az Est Media hirdetménye alapján. A cég hétfő este nyolckor jelentetett meg rendkívüli közleményt a BÉT honlapján.

A közlemény szerint a cég a november 10-én lezárult tranzakcióval értékesítette az EMG Médiacsoport Kft.-ben, az EXIT Kiadói Kft.-ben, a Phonon 450 Zrt.-ben, a bulgáriai Programata Media Group-ban és a romániai Sapte Nopti cégben fennállott részesedéseit, továbbá az értékesített vállalkozásokkal együtt kikerültek a cégcsoportból ezek konszolidációs körbe és azon kívül tartozó leányvállalatai is.

Ennek megfelelően a társaság konszolidációs köréből kikerült még az Emerging Media Group Kft., az Ingyenes Műsorújság Kft., a Magyar Vendor Kft. és a felszámolás alatt álló Estért Kft. A cégnek így nem maradt leányvállalata.

"A fenti ügylet egyben azt is jelenti, hogy a Társaság Média Üzletága a mai nappal mind Magyarországon, mind Bulgáriában és Romániában megszűnt, a korábban a Társaság érdekeltségébe tartozott médiatermékek ezt követően már nem a Társaság keretei között
működnek majd" - áll a közleményben.

Azt írják, hogy a cég ezentúl a megmaradt vagyonelemeinek a kezelésével foglalkozik, másrészt törekszik majd arra, hogy más területeken, "szükség szerint" más menedzsmenttel folytathassa a működését.