Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Újabb Töröcskei-cégeknél jelent meg a jegybank

2014.11.14. 16:53

Az MNB mától felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltatóhoz és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóházhoz. A pénzügyi vállalkozásoknak adós ügyfelek ugyanúgy kell törlesszenek, mint eddig. 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. november 14-től felügyeleti biztosokat rendelt ki a SZÉCHENYI Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a PLATINIUM Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. AzMNBma határozatokban közzétett intézkedéseit a pénzügyi vállalkozások tőkehelyzete, s a jogszerű működés szavatolásának szükségessége indokolta.

A felügyeleti biztosok ma átvették a pénzügyi vállalkozások irányítását azok igazgatóságaitól, s gondoskodnak a megfelelő működésről. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált biztosok kirendelése visszavonásig, de legfeljebb egy évre marad érvényben. Határozataiban azMNBegyéb korlátozó intézkedéseket nem hozott a SZÉCHENYI Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-vel, illetve a PLATINIUM Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-vel szemben.

A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben résztvevő ügyfeleknek a szerződésesekben vagy az azt kiegészítő általános szerződési feltételekben meghatározott módon változatlanul teljesíteniük kell törlesztési kötelezettségüket.