Salamon
0 °C
13 °C

Vida a Közgépnek adta el a házát

2014.11.14. 08:49

Az Átlátszó információi szerint Vida Ildikó két héttel 2010-es APEH-elnöki kinevezése után adta el II. kerületi, háromszintes, 689 négyzetméteres telken álló házát a Közgép ingatlanfejlesztő cégének.

A máriaremetei ház 1999-ben került felerészben Halasi Tibor, felerészben Vida Ildikó tulajdonába. Halasi neve a Fidesz-kormányok alatti állami cégvezetők között tűnik fel: 1998–2002 között az azóta megszűnt ÁPV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, de ugyanebben az időben az Antenna Hungária Zrt. igazgatósági tagja is volt, továbbá 1998–1999 között az MFB Zrt. felügyelő bizottságában is tisztséget vállalt.

A Tamara utca 19. szám alatti ingatlan 2000-ben került Vida Ildikó kizárólagos tulajdonába, egy évvel azután, hogy Simicska Lajos lemondott és ő lett az APEH elnöke. A tulajdoni lap szerint 2010. július 7-ig volt az ingatlan tulajdonosa, akkor vásárolta meg azt a Közgép Ingatlanfejlesztő Kft.

Hogy reális áron cserélt-e gazdát az ingatlan, azt csak a munkáltatói jogokat gyakorló Varga Mihály tudná megmondani, de ő is csak akkor, ha Vida Ildikó esetében törvényes forrásból származó jövedelemmel nem magyarázható vagyongyarapodást érzékelne, és ezért ellene vagyongyarapodási vizsgálatot indítana.

Az Átlátszó szerint a Tamara utca környékén 300-500 ezer forintos négyzetméteráron árulnak ingatlanokat. Vida volt háza jelenleg elhanyagolt, kertje gazos, nem úgy néz ki, mintha gyakran járna ott valaki.