Indul az első ügynökhálózatos mobil

2014.11.17. 13:33

Újabb szereplő lépett be a hazai mobilszolgáltatók piacára. A Netfone Telecom (NT) négyéves tárgyalás után ütötte nyélbe a Vodafone-nal a hálózat használatáról szóló a megállapodását.

A Netfone cégcsoportot 2007-ben alapították. A nyíregyházi központú NT az elmúlt időszakban főként vidéki kábeltévés szolgáltatóként jeleskedett, és mostanra mintegy 300 ezer előfizetőt gyűjtött össze, de már korábban is próbálkozott a telefonos üzlettel, bevezették például az utazók számára hasznos kaparós telefonkártyát.

2011-ben indították el a többi hazai MVNO, azaz virtuális szolgáltatóhoz hasonló módszerrel az előrefizetett SIM-kártyás üzletet a Vodafone mellett.

Az új szerződés megvalósításával majd nem csupán saját SIM-kártyákat árulnak, hanem a szokásos, lebeszélt időalapú előfizetésekkel is megjelennek.

A hálózati infrastruktúrát a Vodafone biztosítja, a hálózati központ azonban a cég sajátja. Az NT mobilüzletága kereskedelmi szempontból abban tér el a versenytársakétól, hogy kábeltévés előfizetők mellett a bővülést egy körülbelül ezer fős ügynökhálózatra bízták.