Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Több tízmilliárdnyi EU-s pénzt bukhatunk

2014.11.24. 14:28

Fejlemények vannak a hosszú évek óta húzódó ún. aszfaltügyben, amelynek keretében brüsszeli feltételezés szerint versenykorlátozó szabályrendszer szerint valósultak meg bizonyos útfejlesztések. Az ügyről itt írtunk bővebben.

Majdnem egy évvel bizonyos uniós útépítési kifizetések megszakítása után november 13-án úgy döntött az Európai Bizottság, hogy fel is függeszti a kifizetéseket Közlekedési Operatív Programban és hét Regionális Operatív Programban és egyúttal elindítja a pénzügyi korrekciós eljárást is – írja a Portfolio a Bruxinfo értesüléseire hivatkozva.

A lap információi szerint még mindig zajlik az a brüsszeli vizsgálat is, amely az idén tavaszig teljesen átalakított magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer kereteire és működésére vonatkozik, igaz Brüsszel fizeti azon számlák ellenértékét is, amelyek április 15. után keletkeztek és nyújtottuk be őket.

A magyar kormány azonban vitatja a kritikát, így az ügy húzódik és ha egy jövő évi brüsszeli meghallgatás sem vezet eredményre, akkor Brüsszel elindíthatja a korrekciós eljárást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek