3 milliós bírság a Btelnek

2014.11.26. 13:42

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 3 millió forintra bírságolta a Business Telecom Nyrt.-t (Btel) a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok sorozatos megsértése miatt, és felszólította a társaságot a korábbi közleményeinek pontosítására, valamint arra, hogy rendezze a tőzsde felé fennálló tartozásait.

Kiegészítést kért a tőzsde ahhoz a tájékoztatáshoz is, amelyben a Btel azt közölte, hogy a Magyar Telekom keresetet indított a társaság ellen szolgáltatási díj és járulékai megfizetése érdekében, a Btelnek meg kell jelölnie a pertárgy értékét. A Btelnek haladéktalanul tájékoztatnia kell a piacot a november 14-én közzétett, 2014. harmadik negyedéves jelentéséhez képest megváltozott kockázati tényezőkről, azaz a likviditási problémákról. Emellett a társaságnak a tőzsdei szabályok szerint angol nyelven is közzé kell tennie a tájékoztatásait.

A tőzsde vezérigazgatójának határozata arra is kitér, hogy a Btel 1,9 millió forint forgalombantartási díjjal tartozik a Budapesti Értéktőzsdének, az információk közzétételéért fizetendő díjtartozása 220 ezer forint, szankcióból eredő tartozása pedig 2 millió forint. A szabályzat szerint, ha a kibocsátó sorozatosan, a tőzsde felszólítása ellenére sem tesz eleget információnyújtási, illetve díjfizetési kötelezettségének, akkor a vezérigazgató további szankciókat alkalmazhat, és akár törölhetik is a társaság értékpapírjait a tőzsde terméklistájáról.