Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

NGM: A Moody's megdicsérte Magyarországot

2014.11.26. 10:43

A Moody's Investors Service hitelminősítő éves országjelentésében pozitívan nyilatkozott a magyar gazdaság középtávú növekedéséről, közölte az NGM.

Az elemzés szerint mar jól láthatóak a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek eredményei: nőnek a beruházások, javult az uniós források felhasználása, és a fogyasztás is bővülni tudott. Az export továbbra is versenyképes és a gazdasági növekedés egyik fontos motorja marad. A hitelminősítő azt jósolja, hogy a következő három évben a magyar hazai össztermék évi átlagban 2,2 százalék körüli ütemben bővülhet.

A Moody's november elején negatívról stabilra változtatta Magyarország hitelminősítési kilátását, mivel a kormány sikereket ért el az adósság féken tartásában és a gazdasági növekedés beindításában.

A Nemzetgazdasági Minisztérium meggyőződése, hogy a magyar gazdaság dinamizáló teljesítményét a hitelminősítő intézetek besorolási döntésüknél is belátható időn belül figyelembe veszik. A magyar gazdasági mutatók trendszerű javulását a piaci szereplők döntéseikben már folyamatosan visszaigazolják, nyilvánvalóan a hitelminősítők is követni fogják példájukat.