Vége a poggyászos szívózásnak a Wizznél

2014.12.01. 11:43 Módosítva: 2014.12.01. 18:00

Sokat panaszkodtak az utasok, amiért túl szigorú volt a kézipoggyászok méretének ellenőrzésekor a Wizz Air alvállalkozója, a légitársaság ezért felszólította a Malév Ground Handlinget, hogy a Wizz-utasok esetében azonnal függessze fel alvállalkozója, a Budport szolgáltatásainak használatát – írja a Napi.hu.

Felkérték továbbá mind a 104 repülőter földi kiszolgáló partnereit, ahol a Wizz gépei megfordulnak, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor rugalmasan engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből.

Az online, a repülőtereken és a beszállókártyákon elhelyezett információs anyagokat is felülvizsgálják, hogy könnyeben értelmezhető legyen a Wizz poggyászszabályzata.

A Budport az Airportal.hu szaklapnak úgy reagált: a cég csak és kizárólag a Wizz Air által meghatározott eljárásrend szerint és a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzat pontos betartása mellett végezte a tevékenységét. Mint mondták, egyértelmű útmutatást kaptak arra, hogy a mérethatárokat tolerancia nélkül betartsák és az utasokkal betartassák.