Judit
3 °C
7 °C

Tényleg baj van az orosz pénzzel

2014.12.03. 15:52

Az orosz központi bank 700 millió dollárt költött tartalékaiból a meggyengült rubel árfolyamának az erősítésére hétfőn - közölte a jegybank szerdán.

Ez volt a jegybank első intervenciója azóta, hogy november 10-étől lebegtetik a rubel árfolyamát. A központi bank a múlt év óta csaknem 30 milliárd dollárt költött a rubel védelmére, de gyakorlatilag feleslegesen, mert a rubel folyamatosan gyengült, újabb és újabb történelmi mélypontokra zuhant a dollárral és az euróval szemben.

A központi bank hétfői beavatkozásának a hatása is kérészéletű volt. Hétfőn némileg erősödött ugyan a rubel, de kedden már újabb mélypontra, 54,34-re gyengült a dollárral szemben annak a hatására, hogy a kőolaj ára a hordónkénti 70 dolláros ár felé araszolt lefelé. A rubel csaknem 40 százalékkal gyengült a dollárral szemben az év eleje óta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?