Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszólalt a kormány a Vida-ügyben

2014.12.04. 17:04 Módosítva: 2014-12-04 17:04:59

Ha valaki vádol, akkor mondja meg , hogy mivel, és csatolja a bizonyékokat - fogalmazott délutáni sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán nemzetközi ügyek kormányszóvivője. Egy szövetségestől és baráttól a kormány elvárja, hogy az ügy részleteibe és mélységeibe is avassa be a kormányt. Megismételte Orbán Viktor miniszterelnök pár héttel ezelőtti mondását, miszerint a kitiltási ügyben az amerikai ügyvivőtől kapott két oldalas dokumentum egy fecni, viszont semmilyen más iratról nem tud a kormány, amit az ügyben az amerikaiak átadtak volna, hogy vádjaikat alátámasszák - fogalmazott. 

A kormányszóvivő a fentiekkel arra az interjúra reagált, amit André Goodfriend amerikai ügyvivő a Heti Válasznak adott. Goodfriend ebben sem állt elő konkrét bizonyítékokkal a NAV-on belüli csalásokról. Az amerikai nagykövetség ügyvivője azt mondta : tudomásuk van az adóhatóságon belüli csalásokról, ezt jelezték is a magyar félnek, de ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. 

A Heti Válasz kérdése Vida Ildikóra vonatkozott, Goodfriend azonban válaszát úgy kezdte: "konkrét személyekről nem beszélek, de az az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek. Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek". 

A vádakra a NAV elnöke nyílt levélben reagált