Szilvia
5 °C
16 °C

Behajtások tízezrei indultak

2014.12.05. 08:45

Az elmaradt kamarai tagdíjak miatt behajtások tízezrei kezdődtek meg, eddig több mint 30 ezer, és a továbbiakban is több tízezer vállalkozásnál "kopogtat" az adóhatóság ez ügyben - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője elmondta: tavaly mintegy 3 ezer, az idén október végéig 31 ezer behajtás vette kezdetét az elmaradt tagdíjak miatt, a kamrák kezdeményezésére.

Az eljárások nyomán a köztestületekhez mintegy 110 millió forint került. Valamivel több mint 13 ezer eljárás még zajlik, mintegy 144 millió forintnyi hozzájárulás behajtása ügyében.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára a lapnak elmondta: a múlt évi hozzájárulást 595 ezer vállalkozás rótta le, az idei ötezer forintos kötelezettség befizetéséről 550 ezer gazdasági szereplő intézkedett. Szavai szerint a korábbi becslések 600 ezerre tették a hozzájárulás megfizetésére kötelezettek körét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?