Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkolnak a német amazonosok

2014.12.09. 07:15

Sztrájkba kezdtek hétfőn az amerikai Amazon internetes kereskedő cég egyik németországi elosztó központjának dolgozói – írja az MTI.

Mintegy 450 alkalmazott csatlakozására számít a Bad Hersfeld-i központban a munkabeszüntetésre felhívó Verdi szakszervezet. A Verdi a nagy forgalmú karácsony előtti időszakot használja fel arra, hogy érvényre juttassa követeléseit.

Az Amazon szerint a dolgozók nagy többsége nem lépett sztrájkba, és a mostani akció nem veszélyezteti a csomagok kiszállítását.

Hosszú ideje tart már a vita a szakszervezet és az Amazon között a raktárban dolgozók fizetését és munkakörülményeit illetően. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy megemeljék az elosztó központokban dolgozók bérét a csomagküldésben és a kiskereskedelemben érvényes kollektív bérmegállapodásoknak megfelelően.

Az Amazon elutasította a követelést, mivel állítása szerint alkalmazottai a logisztikai iparágban dolgoznak és a területen magasnak számító jövedelemmel rendelkeznek.

Az Amazonnak 28 elosztó központja van 7 európai országban, csak Németországban mintegy 10 ezer állandó és 10 ezer szezonális alkalmazottat foglalkoztat, 9 elosztó központban.