Mészáros Lőrinc egymilliárdot felejtett el beírni a vagyonnyilatkozatába

03
2014.12.10. 19:43 Módosítva: 2014.12.10. 21:32

Az RTL Klub híradója szerint 1 milliárd 27 millió forintot felejtett el beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc Fidesz-közeli vállalkozó, és ezt a felcsúti polgármester ma saját maga közölte velük telefonon.

Mészáros szerint ez az 1 milliárd 27 millió forint a magyarázat arra, hogyan nőhetett 300 millió forinttal a bankbetétje a korábbi bevallásához képest. Júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatában még 400, a novemberiben viszont már 700 milliós bankbetét szerepel.

Az RTL-nek azt mondta, a júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatát januárban adta le, így a 300 milliós növekmény nem öt, hanem tíz hónap alatt jött össze. De a riport szerint ez sem jött volna ki abból a havi 1,7 millió forintból, amit saját magától kap tanácsadó cégétől, és a korábbi nyilatkozatában feltüntetett 943 millió forintos osztalékjövedelmén kívül nem tüntetett fel más bevételt. 

Ma elmagyarázta, hogyan nőhetett ezek ellenére mégis a vagyona.  

Azt mondta, a novemberi nyilatkozatában hibázott, mert elfelejtette beleírni, hogy 2014 májusában is felvett a cégéből osztalékot, a 2013-as 943 millió forintnál is többet, 1 milliárd 27 milliót.  Elmagyarázta, hogy azért nőtt 300 millióval a számláján lévő összeg, mert az osztalékból körülbelül 900 millió forintért ingatlanokat vásárolt és a megélhetését fedezte. 

Vagyonnyilatkozatának ötödik oldalát a mai napon kijavította.

Egy hete arról számoltunk be, hogy június óta 300 millió forinttal nőtt Mészáros Lőrinc jövedelme az újonnan közzétett vagyonnyilatkozata alapján. A vállalkozó júniusi vagyonbevallása szerint takarékbetétben 400 millió forintja volt, ez 700 millióra hízott. Mészáros új vagyonnyilatkozata szerint viszont kevesebb készpénze van, mint júniusban: akkor 20 millió, most viszont csak 5 millió forintot tüntetett fel.

Az Index november 12-én kérte, hogy adják ki Mészáros vagyonnyilatkozatát, mert akkor járt le az önkormányzati újraválasztás utáni 30 napos határidő, de hiába, választ sem kaptunk. November 27-én, a közérdekű adatigénylést 15 napos határideje után újra kértük, de választ akkor sem kaptunk.