Olivér
5 °C
8 °C

Mészáros Lőrinc egymilliárdot felejtett el beírni a vagyonnyilatkozatába

03
2014.12.10. 19:43 Módosítva: 2014-12-10 21:32:35

Az RTL Klub híradója szerint 1 milliárd 27 millió forintot felejtett el beleírni a vagyonnyilatkozatába Mészáros Lőrinc Fidesz-közeli vállalkozó, és ezt a felcsúti polgármester ma saját maga közölte velük telefonon.

Mészáros szerint ez az 1 milliárd 27 millió forint a magyarázat arra, hogyan nőhetett 300 millió forinttal a bankbetétje a korábbi bevallásához képest. Júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatában még 400, a novemberiben viszont már 700 milliós bankbetét szerepel.

Az RTL-nek azt mondta, a júniusban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatát januárban adta le, így a 300 milliós növekmény nem öt, hanem tíz hónap alatt jött össze. De a riport szerint ez sem jött volna ki abból a havi 1,7 millió forintból, amit saját magától kap tanácsadó cégétől, és a korábbi nyilatkozatában feltüntetett 943 millió forintos osztalékjövedelmén kívül nem tüntetett fel más bevételt. 

Ma elmagyarázta, hogyan nőhetett ezek ellenére mégis a vagyona.  

Azt mondta, a novemberi nyilatkozatában hibázott, mert elfelejtette beleírni, hogy 2014 májusában is felvett a cégéből osztalékot, a 2013-as 943 millió forintnál is többet, 1 milliárd 27 milliót.  Elmagyarázta, hogy azért nőtt 300 millióval a számláján lévő összeg, mert az osztalékból körülbelül 900 millió forintért ingatlanokat vásárolt és a megélhetését fedezte. 

Vagyonnyilatkozatának ötödik oldalát a mai napon kijavította.

Egy hete arról számoltunk be, hogy június óta 300 millió forinttal nőtt Mészáros Lőrinc jövedelme az újonnan közzétett vagyonnyilatkozata alapján. A vállalkozó júniusi vagyonbevallása szerint takarékbetétben 400 millió forintja volt, ez 700 millióra hízott. Mészáros új vagyonnyilatkozata szerint viszont kevesebb készpénze van, mint júniusban: akkor 20 millió, most viszont csak 5 millió forintot tüntetett fel.

Az Index november 12-én kérte, hogy adják ki Mészáros vagyonnyilatkozatát, mert akkor járt le az önkormányzati újraválasztás utáni 30 napos határidő, de hiába, választ sem kaptunk. November 27-én, a közérdekű adatigénylést 15 napos határideje után újra kértük, de választ akkor sem kaptunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?