Aliz
6 °C
14 °C

Karácsony előtt pénzhez jutnak a takarékkárosultak

2014.12.15. 15:46 Módosítva: 2014-12-15 15:47:05

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) és a Magyar Posta megfeszített munkájának eredményeként mindössze 5 munkanappal a végelszámolási eljárás megindítását követően, holnaptól megkezdődnek a tényleges pénzügyi kifizetések a Tisza Takarékszövetkezet betéteseinek.

A 2,5 millió forintnál nem nagyobb követelési értesítéseket keddtől kézbesíti a Posta az értesítéseket, 100 ezer forintig pedig a pénzt is kifizeti. Az ügyfelek éjjel-nappal hívható telefonszámon kérhetnek további információkat az OBA ügyfélszolgálatától.

Az OBA nyilvántartása szerinti 7147 kártalanításra jogosult betétesből 7007 betétesnek indítja el a kifizetéseket. Ebből a Posta 5618 betétesnek kézbesíti a kártalanítást, illetve az arról szóló értesítőt, mintegy 2,2 milliárd forint értékben.

Az 5 millió forint feletti 960 ügyfélnek a Posta a kifizetési elszámolásokat, valamint az OTP Bank kártalanításra javasolt fiókjainak elérhetőségéről szóló információkat kézbesíti (ebben a kategóriában összesen 4,6 milliárd forintos kártalanítási érték van).

A betétesek két százalékának (140 fő) pénze egyenlőre nem kerül kifizetésre, mert zárolt, külföldi állampolgár betétjéről van szó, illetve gyámhatósági, vagy egyéb igazolásra vár. Ezek tisztázását követően a kártalanítás késlekedés nélkül megtörténik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?