Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összezuhant az OTP árfolyama is

2014.12.16. 14:11 Módosítva: 2014-12-16 18:26:02

A keddi zárásra 7 százalékkal csökkent az OTP-részvények ára, 3 684 forinton zárt a papír, de napközben megjárta a 3600 forintot is. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: általános pánik alakult ki az értékpapír piacokon. Ezért a BÉT-en az OTP részvényeinek jelentősen csökkent az árfolyama. A befektetők azt vizionálják, hogy az 1998-as válság következhet be Oroszországban, amit a rubel dollárhoz viszonyított jelentős esése is előre jelez. Sokan közülük úgy gondolják: itt van az orosz válság 2.0 változata.

Bajban a Szberbank 

Oroszország legnagyobb lakossági bankja, a Szberbank keddtől új hitelkérelmeket nem fogad, csak a december 16-ig megítélteket folyósítja a magánszemélyeknek – közölte névtelen banki forrásra hivatkozva a Profil üzleti magazin. A bank nem kommentálta a hírt. A Szberbank honlapja viszont elérhetetlenné vált, a bank szerint karbantartási munkálatok miatt.

devizák

A tőzsdén minden vezető részvény ára esik a nemzetközi trendeknek megfelelően, különösen azok árfolyama csökken, amelyeknek érdekeltsége van az orosz piacon. A Budapesti Értéktőzsdén adják a nagyobb orosz kitettséggel rendelkező vállalatok papírjait, tehát az OTP mellett a Richtert is.

A forint is nagyot gyengült

Régiós fertőzés gyengíti a forintot az euróval szemben, de relatíve még erősnek tekinthető - mondja Móró Tamás, a Concorde vezető elemzője.

    15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

    Az orosz tőzsde éppen kevesebbet ér, mint az amerikai Apple piaci kapitalizációjának a fele.