Árpád
-2 °C
4 °C

Lecserélnék a paksi erőmű vezérkarát

2014.12.19. 07:42

A paksi atomerőmű vezérkarának lecserélésére készül a kormány, értesült a Népszabadság. A lap emlékeztet arra, hogy Lázár János a hét elején már említette: változások lesznek, fejvadászokkal keresnek új, külföldi menedzsereket a nukleáris üzem élére.

A széles körű menedzsmentcsere hivatalos indoka, hogy az erőmű biztonsági mutatói ugyan jók, de a rendelkezésre állás terén a hatékonysága elmarad a várttól.

Csütörtökön elmaradt egy jó előre meghirdetett sajtóbeszélgetés a paksi cégnél, amit csak az utolsó pillanatban, magyarázat nélkül fújtak le a szervezők. A rendezvényen részt vett volna Hamvas István, a cég vezérigazgatója, valamint Tolna megye két kormánypárti parlamenti képviselője, Horváth István szekszárdi és Hirt Ferenc tamási politikus. Az erőmű arról tájékoztatott, hogy a két képviselő látogatása elmarad, és ezért nem tartják meg a tervezett háttérbeszélgetést sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?