Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Nagyon pedálozunk Paks-ügyben

DEGER10070823086
2014.12.19. 12:41 Módosítva: 2014-12-19 12:42:13

A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni, amely a paksi atomerőmű bővítése során segíti majd a fejlesztést, valamint – más európai példákhoz hasonlóan – garanciát jelent a nemzetközi szakmai közvélemény tájékoztatására – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az MTI-nek.

A miniszter kifejtette, hogy a nemzetközi sztenderdek figyelembevételével, a magyar adó- és áramdíjfizetők érdekeit szem előtt tartva, a gazdasági rezsicsökkentés előkészítése érdekében, a már működő paksi atomerőmű fejlesztésére, a Magyarország szempontjából stratégiai jelentőségű energiaforrás biztonságának megőrzésére, hatékonyságának növelésére – más nagyvállalatokhoz hasonlóan – szintén világszerte elismert szaktekintélyeket kívánnak bevonni.

„Ezáltal a hazai eredmények és nemzetközi tapasztalatok alapján átláthatóbb és még eredményesebb működést tudunk elérni” – hangsúlyozta.

„Ez nyilvánvalóan sértheti a korábbi kormányok alatt kialakult érdekeket. Beszédes, hogy már a kiválasztási folyamat kezdetén megpróbálnak nyomást gyakorolni a kormányra és ellehetetleníteni ezt a kezdeményezést” – jelentette ki Lázár János.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?