Erzsébet
1 °C
4 °C

40 dollárig is csökkenhet az olaj ára

2014.12.27. 14:15

Januárra 60 dolláros olajárral számol a Gazprom Nefty orosz olajipari cég vezetője, aki szerint nem kizárt, hogy jövőre ennél sokkal alacsonyabb is lehet az energiahordozó ára. Alekszandr Djukov, a Gazprom Nyefty (Gazprom Neft) vezérigazgatója elmondta: tekintettel a kőolaj jelentős ármozgására, cége ideiglenesen áttért arra, hogy csak egy hónapra előre ad ki árra vonatkozó bezárvárakozást, írta az MTI.

A vállalatvezető szerint januárban 60 dolláros hordónkénti olajárral lehet számolni. Alekszandr Djukov azonban nem zárta ki, hogy jövőre lehet ennél jóval alacsonyabb, akár 40 dolláros olajár is. Pénteken az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 79 cent csökkenéssel 59,45 dolláron zárt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,11 dollárral 54,73 dollárra esett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?