Jolán
2 °C
4 °C

Magyar sorsra jutnak a japán citisek

2014.12.27. 10:15

A Citi folytatja a nem jövedelmező üzletrészek eladogatását, most épp a japán lakossági üzletágát adja el a Sumitomo Mitsui Banking Corp-nak (SMBC). A portfolio.hu azt írja, hogy 333 millió dollárnak megfelelő jenért adják el az üzletágat, de a tranzakció pontos részleteit egyelőre egyik fél sem tette közzé.

A tranzakció csak a lakossági üzletág értékesítéséről szól, az intézményi területet továbbra is fenntartják az országban. Az ügylettel az SMBC egyúttal a Citi 1600 dolgozóját és 32 fiókját is átveszi, a japán bank közleménye szerint a Citi átvett fiókjait és ügyfeleit beolvasztja majd saját privátbanki hálózatába.

A hitelintézetek által kiadott közös közlemény alapján a japán Citinek 740 ezer retail ügyfele és több mint 20 milliárd dollárnyi betétállománya van az országban. Az ügylet leghamarabb jövő októberben zárulhat le. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?