Natália
1 °C
7 °C

Rengeteg pénzt költöttek nálunk, most nem jönnek az orosz turisták

2014.12.29. 07:22

Kevesebb orosz turista jön Magyarországra az orosz–ukrán konfliktus óta, a rubel árfolyamának zuhanása pedig tovább csökkenti az utazások számát. Kovács István, a szállodaszövetség elnöke a Napi Gazdaságnak azt mondta, hogy október végén már tíz százalékkal kevesebb orosz turista érkezett az előző év azonos időszakához képest.

Az orosz turisták elvesztése nagy bevételkiesést jelenthet a magyar idegenforgalomnak. A külföldi látogatók tavalyi, összesen 1263 milliárd forintos költésének – az itt töltött éjszakák száma alapján – 5-6 százalékát adták az orosz vendégek, ami 60-70 milliárdot jelent.

Az egyik általuk legkeresettebb település, Hévíz polgármestere, Papp Gábor szerint ennél jóval több pénzt hagyhattak itt: az orosz turisták 70-80 százalékkal többet költenek, mint nyugat-európai társaik. Tavaly egyébként összesen 768 ezer éjszakát töltöttek itt az orosz látogatók és szinte kizárólag szállodában szálltak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?