Judit
2 °C
7 °C

A BTel 2 milliárdra növelte alaptőkéjét

2014.12.30. 21:18 Módosítva: 2014-12-30 21:27:57

A Business Telecom Nyrt. (BTel) 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre, így a társaság alaptőkéje 2 milliárd forintra nő - közölte az MTI a cég döntését.

A tőkeemelés zártkörű részvényjegyzéssel történik, ami során kilencmillió-ötszázezer darab névre szóló, száz forint névértékű BTel elsőbbségi részvényt bocsátanak ki. A részvényekhez osztalékelsőbbség, vétójogot biztosító szavazatelsőbbség, vezető tisztségviselő kijelölésére vonatkozó, elővásárlási jogot biztosító és likvidációs hányadhoz fűződő elsőbbség tartozik.

Az így kibocsátott részvényeket a SkillInvest Kft. veszi át mint befektető. A SkillInvest még október 31-én nyilatkozott arról, hogy a 950 millió forint ellenértéket az igazgatótanácsi határozat meghozatalát követő öt munkanapon belül a BTel rendelkezésére bocsátja. A Rakhimkulov Timur ügyvezető által képviselt kft. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tőkeemelést részletekben, esetenként minimum 50 millió forint összegben teljesíti, a társaság pénzügyi helyzetének figyelembe vételével.

Hétfőn fontos közgyűlés zajlott le a Btel-nél, amit megelőzően a részvények és a kötvények kereskedését is felfüggesztette a BÉT. A közgyűlés határozatai alapján a vállalat folytatja a távközlési piacról való folyamatos kivonulást, és az Xprime franchise fejlesztésére és kiterjesztésére kíván koncentrálni. A közgyűlésen arról döntöttek, hogy marad az igazgatótanács és az audit bizottság, de új állandó könyvvizsgálót választanak. Az igazgatóságot feljogosították arra, hogy 1 éven belül maximum 2 milliárd forinttal emelje fel a cég alaptőkéjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?