A BTel 2 milliárdra növelte alaptőkéjét

2014.12.30. 21:18 Módosítva: 2014.12.30. 21:27

A Business Telecom Nyrt. (BTel) 950 millió forintos tőkeemelést hajt végre, így a társaság alaptőkéje 2 milliárd forintra nő - közölte az MTI a cég döntését.

A tőkeemelés zártkörű részvényjegyzéssel történik, ami során kilencmillió-ötszázezer darab névre szóló, száz forint névértékű BTel elsőbbségi részvényt bocsátanak ki. A részvényekhez osztalékelsőbbség, vétójogot biztosító szavazatelsőbbség, vezető tisztségviselő kijelölésére vonatkozó, elővásárlási jogot biztosító és likvidációs hányadhoz fűződő elsőbbség tartozik.

Az így kibocsátott részvényeket a SkillInvest Kft. veszi át mint befektető. A SkillInvest még október 31-én nyilatkozott arról, hogy a 950 millió forint ellenértéket az igazgatótanácsi határozat meghozatalát követő öt munkanapon belül a BTel rendelkezésére bocsátja. A Rakhimkulov Timur ügyvezető által képviselt kft. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tőkeemelést részletekben, esetenként minimum 50 millió forint összegben teljesíti, a társaság pénzügyi helyzetének figyelembe vételével.

Hétfőn fontos közgyűlés zajlott le a Btel-nél, amit megelőzően a részvények és a kötvények kereskedését is felfüggesztette a BÉT. A közgyűlés határozatai alapján a vállalat folytatja a távközlési piacról való folyamatos kivonulást, és az Xprime franchise fejlesztésére és kiterjesztésére kíván koncentrálni. A közgyűlésen arról döntöttek, hogy marad az igazgatótanács és az audit bizottság, de új állandó könyvvizsgálót választanak. Az igazgatóságot feljogosították arra, hogy 1 éven belül maximum 2 milliárd forinttal emelje fel a cég alaptőkéjét.