nono

Csak az időmilliomosok vegyenek interneten megyei matricát

2015.01.03. 14:17

Több tucat olvasónk jelezte, hogy eléggé próbára teszi az idegeiket az, hogy túlságosan időigényes megyei matricát vásárolni az interneten. Több olvasónk azt írta, hogy már regisztrálni sem tudott az ematrica.autopalya.hu-n, másoknak a vásárlást nem engedi a rendszer.

Egy olvasónk így fakadt ki:

Már 2 napja próbálok, reggel, délután, este, késő este megyei matricát venni az ematrica.autopalya.hu oldalon, de a rendszer egyszerűen összeomlott.

Több olvasónk is azt küldte, hogy ha be is tud lépni a rendszerbe, a vásárlás megkezdésekor a következő üzenet fogadja:

Elnézését kérjük a rendszer pillanatnyi túlterheltsége miatt további belépés jelenleg nem lehetséges, kérjük látogasson vissza később. Megértését és türelmét köszönjük.

A rendszer nagyon túlterhelt, de nem állt le az értékesítés, türelmet kérünk - mondta az Indexnek Róna Márta, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője. Azt is mondta, hogy óráról órára több ezer eladást regisztrálnak, vagyis szó sincs arról, hogy összeomlott volna a rendszer. Csupán túl sokan akarnak egy időben vásárolni.

Róna Márta felhívta a figyelmet arra, hogy a megyei matricák bevezetésével az eddig megszokott 10 napos, havi és éves országos autópálya-matricák sem szűntek meg. És ezeket továbbra is minden eddig megszokott értékesítési ponton és mobiltelefonon (applikáción keresztül vagy SMS-ben) is meg lehet vásárolni. (A megyei matricákat viszont csak februártól lehet SMS-ben venni.)

Viszont ha valakinek megyei matricára van szüksége, akkor vagy kivárja az interneten, vagy próbálkozzon személyesen a kijelölt értékesítési pontokon. Itt viszont előfordulhat a hosszas sorbanállás.