Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Év végén vettük a kocsit, mint a cukrot

2015.01.05. 15:17

Decemberben csaknem ötödével, pontosan 21 százalékkal több kocsi kelt el Magyarországon, mint egy évvel korábban, összesen 6093 kocsit adtak el a kereskedők – írja az MTI a Jato Dynamics adataira hivatkozva.

A legtöbbet Skodából adtak el, ezután a Ford és az Opel, majd a Dacia és a Toyota jön a népszerűségi listán. A modellek közül a legtöbb a Skoda Octaviából fogyott, amelyből 446 darabot adtak el. A Ford Focusból 308, a Dacia Dusterből 199, a Suzuki SX4 S-Crossból pedig 186 darab volt az eladott mennyiség.

Kisbuszokból 1986 került forgalomba, ezeknél a növekedés 32 százalékos a 2013. decemberihez képest. A kisbuszok eladása terén a december a Fordnak kedvezett 207 darabos Ranger forgalomba helyezéssel, második a FIAT Ducato lett 189, majd pedig a Ford Transit következett 123 darabbal.

Az új kocsik többségét (81 százalékát) cégek adták el, a magáneladások a piac 19 százalékát tették csak ki.