Judit
2 °C
7 °C

Kutyapelenkát és úttörőtábort is árult a NAV

2015.01.05. 07:30

Főleg ingóságokat adtak el a NAV árverésein, de tavaly gazdára talált egy úttörőtábor, egy lóistálló és a siófoki vásárcsarnok is. November végéig több mint kétmilliárd forintot szerzett így a hivatal, írta a Napi Gazdaság.

A NAV 22 ezer online és hagyományos árverést tartott tavaly november végéig. Az árveréseken meghirdetett dolgok 92 százaléka volt ingóság, 8 százaléka ingatlan, ezek eladásából 2,023 milliárd forint jött be.

Kikiálltottak egyeb mellett három darab Yamuna márkájú paprikás masszírozó krémet 10 500 forintért, egy kétkilós Spring virágtartósító szert 2 495 forint, egy doboz kutyapelenkát 1000 forintért, négy darab haltartót 8 000 forintért.

A Siófoki vásárcsarnok (1169 m2) kikiáltási ára eredetileg 10 millió forint volt, egy egykori rendelőintézetet 2 millió forintért hirdettek. A mátranováki úttörőtábor kikiáltási ára mindössze 450 000 forint volt, végül 1 005 000 forintért vitték el. Gazdára talált egy lóistálló, egy szociális épület és egy udvar is Vésztőn, a kikiáltási ár: 22 millió forint volt.

A sikeres ingóárveréseken átlagosan 2-3 ajánlattevő 4-5 alkalommal licitált, az ingatlanárveréseken pedig 2 ajánlattevő 5 ajánlatot tett a meghirdetett vagyontárgyra. Az ingóárverések többsége ruházati termék, jármű és járműalkatrészek kategóriában volt sikeres, az ingatlanok körében a családi házak értékesítése volt a legjellemzőbb.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?