Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Boltbezárásokra készül a Tesco

460930646
2015.01.07. 10:03 Módosítva: 2015-01-07 10:38:21

Akár 10-12 veszteséges áruházat is bezárhat a Tesco – értesült a Magyar Nemzet egy névtelenséget kérő forrástól, a cég belső köreiből. Kerestük a cég kommunikációs vezetőjét, de egyelőre nem értük el. A lap szerint a döntés hátterében az állhat, hogy ettől az évtől az élelmiszerlánc-felügyelet díj a korábbi hatvanszorosára emelkedett, és március közepétől tilos lesz a vasárnapi nyitva tartás is. A felügyeleti díj alapja az árbevétel, a veszteséges boltok leépítésével csökkenni fog a befizetendő díj. 

Bezárások főleg ott jöhetnek, ahol a közelben más áruházlánc is jelen van egy nagyobb látogatottságú üzlettel. A dolog így is csak a kisebb méretű boltokat érintheti, és főleg olyan helyeken, ahol pár kilométeres körzetben azért van egy nagyobb Tesco. A cég arra számít, hogy ezzel a húzással a vásárlói kör érdemben nem csökken majd. Összesen 500-600 munkahely kerülhet veszélybe.