Edit
15 °C
29 °C

Összevissza füllentettek az üdülési jogokról

2015.01.08. 10:49

Valótlanul mondták a lehetséges partnereiknek az üdülési jogokkal bizniszelő Euro Benefit Kft. emberei személyes találkozókon, hogy az üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlataik csak nagyon korlátozott ideig érhetőek el. Például ez áll a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésének indoklásában, ami alapján 18 millió forintra bírságolták a céget.

A cég 2012 januárjától tavaly júniusig reklámozta az ajánlatait személyes találkozókon, és egyéb hirdetéseken, szórólapokon, weboldalakon. A GVH szerint így füllentett a cég:

  • azt állították, hogy az üdülési jogok könnyebben eladhatóak, mint amennyire azokat a valóságban tényleg el lehetett adni, külföldi tuti vevőket emlegettek.
  • Kamuztak az árakról, és az árkedvezményekről.
  • És azt ígérték, hogy eladják a partnereik meglévő üdülési jogait, hogy újabb üdülési jogok vásárlására bírják rá őket, miközben nem tudták igazolni, hogy tényleg rendszeresen továbbadtak volna ilyen üdülési jogokat.

A GVH a bírság kiszabásakor súlyosbító körülményként értékelte többek között, hogy sok embert károsítottak meg, hogy az egész biznisz kamuzásra épült, és hogy mivel az üdülési jog hosszabb időtávra szól, ezért hosszabb távon károsították meg a partnereiket.