Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Teljesen kiakadt az atombetonos cég

2015.01.08. 08:31

Hiába rendelkezik hárommillió tonna szupernehéz, radioaktív sugárzásnak ellenálló beton öt országba történő eladására érvényes szerződéssel, és további egymillióra előszerződéssel a Hun Mining Nyrt., a megállapodásokat rendre át kell ütemeznie, írja a Világgazdaság.

Ez idáig nem lenne igazán meglepő, de a cég megfogalmazása szerint „az USA-EU által kierőszakolt embargó miatt” van erre szükség. Erről szóló tőzsdei bejelentésükben hozzáteszik, hogy „az USA és az EU mesterien értenek ahhoz, hogyan tegyék tönkre a magyar exporttevékenységet”.

A cég nem üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy az oroszoknak szállított volna atomerőmű alapanyagot, a Roszatomon kívül a körnéyken senki nem épít öt aromerőművet. Ráadásul még Paks 2 is biztosan késik, szóval egyelőre úgy néz ki, hogy elég rossz lóra tett a vállalat.