Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Patkánytetem, vágóhídi hulladék: lecsapott a Nébih

2015.01.12. 09:13

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület; hegyekben álló vágóhídi hulladék; patkánytetem - többek közt ez a látvány fogadta a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állati hulladék feldolgozó üzemen.

A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök. A szakemberek egy Pest megyei tanyán találtak rá az engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben hegyekben állt a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont. Ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen, utána sertésekkel etette fel és kutyásoknak adta el.

A fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését a KÜI azonnal elrendelte. A bírság megállapítása folyamatban van.

Készült a helyről egy szuper videó is a Nébihtől megszokott minőségben, a dogma-filmes hagyományokat ötvözve a kilencvenes évek autós játékainak aláfestő zenéivel:

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!