Vilhelmina
12 °C
28 °C

Szijjártó: Új amerikai beruházások jönnek

2015.01.12. 13:54

Három új amerikai beruházás érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Az új beruházások - amelyekről néhány héten belül hivatalos bejelentést tesznek - összesen több mint 500 új munkahelyet teremtenek, összértékük 15,5 millió dollár (4,17 milliárd forint) - közölte a tárcavezető a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán.

Bejelentette azt is, hogy a magyar kormány néhány héten belül stratégiai együttműködési megállapodást ír alá az Oracle céggel. A kaliforniai székhelyű szoftverfejlesztő lesz a tizedik olyan, Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel stratégiai megállapodást köt a kabinet – írja az MTI.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara és a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) is együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás célja, hogy segítse a Magyarországra irányuló amerikai befektetések ösztönzését, és ezek kapcsán a hatékony párbeszédet az üzleti és a kormányzati szereplők között.