Judit
2 °C
7 °C

Szijjártó: Új amerikai beruházások jönnek

2015.01.12. 13:54

Három új amerikai beruházás érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Az új beruházások - amelyekről néhány héten belül hivatalos bejelentést tesznek - összesen több mint 500 új munkahelyet teremtenek, összértékük 15,5 millió dollár (4,17 milliárd forint) - közölte a tárcavezető a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán.

Bejelentette azt is, hogy a magyar kormány néhány héten belül stratégiai együttműködési megállapodást ír alá az Oracle céggel. A kaliforniai székhelyű szoftverfejlesztő lesz a tizedik olyan, Magyarországon befektető amerikai vállalat, amellyel stratégiai megállapodást köt a kabinet – írja az MTI.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a Magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara és a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) is együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás célja, hogy segítse a Magyarországra irányuló amerikai befektetések ösztönzését, és ezek kapcsán a hatékony párbeszédet az üzleti és a kormányzati szereplők között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?