Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

105 milliót követelnek a gyanútlan szegedi lakástulajdonosokon

2015.01.13. 10:18

Nem vettek fel hitelt, a Raiffeisen mégis 105 millió forintot követel néhány szegedi lakástulajdonostól, az ügy már a végrehajtókhoz került, írta a délmagyar.hu. A társasházról ugyanis kiderült, hogy az építési vállalkozó nem fizette vissza a banktól felvett több száz milliós keretjelzálog-hitelt, a bank pedig a szerződésnek megfelelően a lakástulajdonosoktól kérte a jussát, a 105 milliós követelést a Kúria is helybenhagyta.

Az újszegedi Korondi utcaiak több évig pereskedtek, most azonban kiderült, ha nem jutnak egyezségre a bankkal, az alpereseknek 105 millió forintot, valamint 2,5 millió forint perköltséget kell előteremteniük. A perköltséget a nyugdíjakból is letilthatja a végrehajtó.

A Raiffeisein Bank Zrt. ajánlatot tett az adósoknak, ha azt elfogadják, elkerülhető az árverés. A résztvevők többsége azt mondta, az összeg így is túl magas, hiszen a bank 105 millió forintot követel 15 családon. A végrehajtó elmondta, az ingatlanokat a jogszabálynak megfelelően a becsérték 70, vagy bizonyos esetekben 50 százalékán lehet árverezni. Javasolta, aki tudja, saját maga adja el a lakást, így legalább pár millió forintjuk megmaradhat az adósoknak.