Árpád
-2 °C
4 °C

Nem mernek sok pénzt adni a frankért

2015.01.15. 14:05 Módosítva: 2015-01-15 14:06:24
Szélsőséges a napon belüli ingadozás, brutálisan gyengül a forint – mondták budapesti pénzváltók, akiket a frankárfolyamról kérdeztünk. Egyelőre kivárás van, és sokan tartanak attól, hogy holnapra visszaesik az árfolyam.

Egy Deák téri üzletben 265 forintért vették, 320-ért adják a frankot. A központban azt mondták: az árfolyam nagyon hektikus, napközben is változnak áraik (ahogy mindegyik megkérdezett üzletnek is). „Szélsőséges a napon belül is az ingadozás” – mondták. Szerintük a forint hetek óta gyengül, a csütörtöki fejleményeknek világpiaci, és nem hazai gazdasági oka van. Nem érzékeltek tolongást, kivárás van – mondták.

Holnapra várható, hogy feldolgozza a piac a sokkot

– mondták egy Nyugati téri pénzváltó üzletben, ahol 262 forintért vesznek, 365-ért adnak el svájci frankot. Ők azt mondták: arra számítanak, holnap már 270 felett fogják venni a frankot, de egyelőre nem akarnak magasabb árfolyamot meghatározni, nehogy váratlanul lezuhanjon az árfolyam. Bár hetek óta gyengült a forint, csütörtökön egy nap alatt sokszorozódott meg a gyengülés mértéke, amit az üzletvezető „brutálisnak” nevezett.

"Tartunk attól, hogy visszaesik az árfolyam, nem merünk sokat fizetni érte" – fogalmaztak egy Keletinél található üzletben a frankról. Ők is kivárást érzékelnek. 261 forintért veszik, 326-ért adják el a frankot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?